Attadale – Burke Drive

All The Right Angles

Attadale Home Renovation, Perth WA

KBDi Award - Best Small Bathroom

Client Brief

Our clients came to us wanting a more functional kitchen that allowed them to entertain whilst prepping a meal.

Requests:

  • Utilise all available space
  • Make the kitchen feel more cohesive with the home and less secluded
  • Create a communal space
  • The style is to match the houses current interior
  • Unique design with lots of subtle design features
  • Breakfast bar for grandkids
  • Lots of storage

Before

Previously this Attadale kitchen was closed off from the living and formal dining areas. With a wall dividing the hallway and formal dining, the layout didn’t utilise all available space and felt secluded from the rest of the house.

Space Creation

In our design we have opened up the space by creating a larger opening in the dividing wall and relocating the kitchen to the back wall. To achieve this new location the unused external sliding door needed to be removed. By flipping the kitchen to face the living area it has created an open, inviting and communal space.

SUBTLE ANGLES

In the middle of the room sits a large island bench with sink and breakfast bar can comfortably seat four. Subtle angled woodgrains follow the angled geometric shape. The angles are a feature that continues through the design into the overhead cabinets above the cooktop.

CLUTTER FREE

There is plenty of storage in this design with full height cabinets, a walk in pantry, drawers, overhead cabinets and an oven stack with lots of storage. The walk in pantry can also be used as a prep area with the microwave and larger appliances located in here; out of sight to maintain a clutter free kitchen space.

KITCHEN TRANSFORMATION

ENSUITE TRANSFORMATION

Client Brief

Requests:

  • Modern look
  • Custom and unique design
  • Freestanding bath
  • Privacy for the toilet
  • An open shower

STRATEGIC DESIGN

As this ensuite was upstairs, moving plumbing was tricky. We got around moving the plumbing by keeping the raised level in the shower and toilet and making this a feature. To allow for the plumbing we concealed it into a new bulkhead in the kitchen we were renovating directly below.

This ensuite design is brimming with creativity. A unique play on curves allows a creative division of space between the shower, toilet and freestanding bath. A contemporary design with a flow of curvature that is complemented in the fixtures and fittings

Call Now Button